Voedingscoaching

Ik begeleid en coach je naar een gezond gewicht en een gezonde leefstijl. Geen ingewikkelde diëten, shakes of maaltijdvervangers. Door middel van een aantal basisregels en leer je gezond te eten, verantwoorde keuzes te maken en bewust met eten bezig te zijn. Je ontwikkeld een gezond eetpatroon waarbij je zelf keuzes maakt en zelf verantwoordelijkheid behoudt. Dit gebeurd aan de hand van de basisregels m.b.t. gezonde voeding en een gezond beweegpatroon. Op deze manier is afvallen een stuk minder moeilijk. Je zult zien dat je sterker bent dan je denkt en dat je het kan!

Intake gesprek
Als je wilt afvallen, krijg je een intakeformulier toegestuurd om thuis in te vullen en maken we een afspraak voor het intake gesprek. Bij het intake gesprek bespreken we je leef- en eetpatroon. Je wordt gewogen, je BMI wordt bepaald en je vetpercentage, visceraal vet en je tailleomvang wordt gemeten. Ik vraag je voor het intake gesprek een ook voedingsdagboek bij te houden waarin je aangeeft wat je zoal eet op een dag, gedurende de week. Op basis van het voedingsdagboek wat je hebt bijgehouden maak ik een analyse van je eetgewoonten. We maken samen een behandelplan om te starten met afvallen. Om je streefgewicht te bereiken, ontvang je een aantal basisregels met variatiemogelijkheden. Het is ook mogelijk om samen een basismenu te maken waarbij ik je opdrachten geef om te leren variëren. Onderdeel van het behandelplan is het bepalen van een realistisch streefgewicht en een realistische streefdatum.

Civas_AliesPrudhomme0690low

Vervolgconsulten

In de volgende consulten van circa 30 minuten bekijken we samen de voortgang van het afvallen. Indien wenselijk kunnen we eventuele aanpassingen bespreken. Verschillende onderwerpen worden behandeld zoals gezonde voeding, variaties, eetgedrag, beweging, vetten, vocht en vezels, etikettering, feestjes, etc.

Streefgewicht bereikt
Als je je streefgewicht hebt bereikt, is het van belang dat je je streefgewicht behoudt. Je hebt gezonde voedingsgewoonten aangeleerd die je voor een terugval behoeden. Na het behalen van je streefgewicht kunnen we nog een aantal vervolgconsulten afspreken om te voorkomen dat je vervalt in je oude eetgewoonten.

Het is misschien een hele stap om een afspraak te maken en te gaan starten, maar als je  blijvend wil afvallen is dit dé manier.

Doordat ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging van gewichtsconsulenten kun je, afhankelijk van je aanvullende zorgverzekering, een groot deel van de consulten vergoed krijgen. Doordat het wordt vergoed vanuit je aanvullende verzekering gaat het niet ten koste van je eigen risico. Kijk voor meer informatie op het overzicht van vergoedingen.

Of je nu 5, 10 of 20 kilo wilt afvallen, ik kan je daarbij helpen.

Wacht niet langer en neem contact op!