Persoonlijke begeleiding

Als gewichtscoach begeleid ik jou naar een gezond gewicht en een gezonde leefstijl.

Je ontwikkeld een gezond eetpatroon waarbij je zelf keuzes maakt en zelf verantwoordelijkheid behoudt. Dit gebeurd aan de hand van een aantal basisregels m.b.t. gezonde voeding en een gezond beweegpatroon. Ik werkt niet met ingewikkelde diëten, shakes of maaltijdvervangers.

Intake gesprek
Als je wilt afvallen, maken we een afspraak voor een intake gesprek. Bij het intake gesprek bespreken we je leef- en eetpatroon. Je wordt gewogen, je BMI wordt bepaald en je vetpercentage, visceraal vet en je tailleomvang wordt gemeten. Ik vraag je voor het intake gesprek een voedingsdagboek bij te houden waarin je aangeeft wat je zoal eet op een dag, gedurende de week. Op basis van het voedingsdagboek wat je hebt bijgehouden maak ik een analyse van je eetgewoonten. We maken samen een behandelplan om te starten met afvallen. Om je streefgewicht te bereiken, ontvang je een aantal basisregels met variatiemogelijkheden. Het is ook mogelijk om samen een basismenu te maken waarbij ik je opdrachten geef om te leren variëren. Onderdeel van het behandelplan is het bepalen van een realistisch streefgewicht en een realistische streefdatum.

Civas_AliesPrudhomme0690low

Vervolgconsulten

In de volgende consulten van circa 30 minuten bekijken we samen de voortgang van het afvallen. Indien wenselijk kunnen we eventuele aanpassingen bespreken. Je wordt weer gewogen. Verschillende onderwerpen worden behandeld zoals gezonde voeding, variaties, eetgedrag, beweging, vetten, vocht en vezels, etikettering, feestjes, etc.

 

 

Streefgewicht bereikt
Als je het streefgewicht hebt bereikt, is het van belang dat je het streefgewicht behoudt. Je hebt gezonde voedingsgewoonten aangeleerd die je voor een terugval behoeden. Na het behalen van je streefgewicht kunnen we nog een aantal vervolgconsulten afspreken om te voorkomen dat je vervalt in je oude eetgewoonten en weer aankomt in gewicht.

De consulten vinden in principe overdag bij mij thuis plaats, maar kunnen in overleg ook op een andere locatie plaats vinden. Afhankelijk van de afstand worden extra kosten in rekening gebracht.